Monday, November 05, 2012

Exhausted

Assalamu'alaikum

Lama tak cakap cakap dengan blog. Masa type type ni berlatarbelakangkan lagu kiss the rain yiruma tu. Boleh imagine tak macam mana melankoliknya jiwa ini sekarang. Rasa penat sangat. Penat layan kerenah manusia. Ini nak itu nak. Rasa penat nak puaskan hati. Berdiplomasi dengan orang. Tapi pernah orang fikir perasaan aku? Apa yang aku mahukan? Aku mencari sahabat. Bukan cari kawan yang suka suka paksa itu ini. Kawan yang bagi kita makan hempedu sedangkan sebotol madu kita sediakan untuk dia. Bukan berkira. bukan mengungkit. Tapi kau tak fikir ke sebelum buat apa apa. Kau tak rasa ke kau sedang sakitkan hati orang sekeliling kau. Apa kau tak suka kau kutuk. Bila bagi, oh yeahhh. Nak riak. Semua benda dia tahu. Semua dia betul. Bila tak bagi, oh yeahhh. Kedekut ilmu. Makan sensorang. Oh man. Apa punya perangailah ni. Kau nampak tak setiap kali kau cakap camtu kau sedang hiris hati aku dengan belati. Kau cakap macam macam dekat belakang. Kau tahu tak kau tengah cucuk belati tu kat tulang belakang pula?

Penatlah nak cakap. Super penat. Down.

I wish I could stay back in my mom's tummy. I wish. Ya Allah. Pardon me, Ya Robb :'(

pen off,
Nursafraa Aziz

0 comments: